Vi har mött några vänner från Sverige redan genom jobbet killarna har haft. Adrian och Johan. Båda väldigt trevliga och så begav vi oss ut på ett litet äventyr. Vi tänkte att vi skulle gå tillbaka till den inhängnande stället som vi varit på innan. Man får inte vara där, men vi tänkte att lite skadar nog inte. Det blev ett minne vi sent kommer glömma....

Här nedan ser ni den fågelgården som katterna smeker sig runt och som man kan donera pengar till. Jag har dock visat denna innan, men då har det varit väldigt mörka bilder. Såhär ser den ut i dagsljus! Ganska mycket skillnad och väldigt mycket bajs här med haha!





Här är en annan del av den. Den är uppdelad i två delar. Varför, vet jag inte. För det är samma sorts fåglar överallt pga det inte är något direkt tak. Men man ser att fåglarna trvis väldigt mycket eftersom dem stannar. Hus över huvudet och små gömställen. Gratis Hyra ;)




Efter att vi gått den vägen vi traskat innan och inser att "oj, dem har visst satt hänglås på det söndriga hålet i gallret och det går verkligen inte ta sig igenom. så vi tänkte att det kanske gå att gå runt. för det var ju en väg. Men vi kom till det här istället och inget hål eller något att ta sig igenom. Den här väldigt mastodanta båten är nog värd några miljarder. Grymt stor och väldigt vacker o ståtlig att kolla på. Dock inte den största privata båten vi sett. men tillräckligt för kanske 10 familjer haha ;)




Här är den från en annan vinkel så ni ser hur stor den verkligen är. Det är något man aldrig riktigt kan få med på bild. självklart får man med hur stor den är men inte själva känslan av hur verkligen STOR den är!


Här på bild ser ni hur små killarna är jämfört med båten. 
Där ser ni med en del av borgen vi försökte ta oss in på.


Indian Empress. aa de låter ju till och med råårik!








Här lyckades jag få in halva Masa på bild. Vid sidan om honom ligger det en hamn med så mycket fina båtar. Jag tror att jag skulle kunna ta hur många bilder som helst eftersom alla är så olika dessa båtarna. Några är stora, några är små. Några är lite mindre spexade, andra ser ut som dem ska på maskerad nästan ;)






Som sagt finns det väldigt många hemlösa kisar och jag berättade innan idag för mor min att jag skulle kunna med mig alla hem om jag fick! inte för att ja tycker så synd om dem för dem har de nog ganska okej ändå med tanke på att alla matar katterna. Dem har MILJONER ställen att lägga sig varmt och behagligt. Och det finns massor av småsaker(andra djur etc) att kunna jaga. men just för konstigt nog är dessa katterna så jäääkla söta, typ sockersöta!:)








Tillslut tar vi oss tillbaka till hotellet för vi inser att vi kommer ingenstans i vårt sökande efter övergivna hus. Vi kom ju inte in. Så killarna skulle på toa på johan o adrians toalett samt köpa väldigt billig pizza. Du får en minipizza(mer mat än fryspizza ändå) för bara 1,20 Euro. Det är väldigt farligt, för det är gott och billigt! o fett!! ajaj!:P men utanför hotellet parkerade detta sjabraket framför oss. Väldigt snygg och inte nog med de, Sjabraket hade lampor i varenda hörn och under som blinkade olika färger. Sjukt nice bil må jag säga. Hade inte tackat nej till en åktur i den!









Vi kom ju dock på att det fanns ett litet hål som ingen antaligen hade sett, dock var de rätt nära civilsationen(en båthamn med vakt) som vi skulle beöva smyga oss förbi. Många om och men kom i huvet. Men vi kröp igenom de lilla hålet. Sprang över mark som vi inte visste skulle bära eller brista. Kommer ut på plan väg och det är totalt beckmörkt. Vi tar oss till klipporna på denna ö och sätter och kollar ut. Framför oss hade vi Valetta(huvudstaden) fint upplyst med sina borgar och kyrkor. Där satt vi ett tag för att sedan ta oss tillbaka.
Dock gick vi på upptäckfärd inne i en grotta först och bilden nedan är tagen innanför muren. Vi klättrar och ha oss och hamnar inne i en underjordisk gång(besöken många ggr eftersom det var massa skit och grafitti på väggarna. Väl inne i tunneln smalnade det av och man skulle tillslut behöva krypa sig fram så när vi skulle nästan vända lyser jag med ficklampan upp i det här grotttaket och ser VÄLDIGT många spindlar. Stora som små, men mest stora. Massa nät som hängde och ju fler vi såg desto mer panik fick vi så vi sprang tillbaka till utgången. Sjukt vad hjärtat pumpade och adrenalinet var på topp!

















Påvägen tillbaka till själva fastlandet igen så smög vi hela tiden.
Helt plötsligt skriker någon i gänget "BIIIILL; DET KOMMER EN BIL!!!"
Alla kastar ju sig in i skogen och sitter och trycker i 10 min, sjukt nervösa inför vad som komma skall. Mina tankar var ju att dem hade ju lätt med sig en hund eller något och då hade vi varit körda. Vi satt ett bra tag och det var verkligen knäpptyst. Man hörde sig själv andas bara och paniken började att lägga sig litegrann. Men frågan var hur vi skulle göra! hur skulle vi ta oss ut utan att bli sedda. Jag var beredd på att sitta där många timmar. Dock kanske efter 12-15 min kom bilen körandes tillbaka igen och när den väl kört förbi ta vi oss ut på vägen. Med skrubbsår på knä o armar och en bula i huvudet efter en gren då ja slängde mig in i skogen för att inte bilen skulle hinna se oss. Jag trodde att den gjorde det, men tydligen inte. Väl påväg tillbaka, skakade över vad som hänt skriker de till någon igen och denna gången for vi upp i någon borg. jag fick såna grymma "magiska krafter" när vi adrenalinet kickade igång och man tänkte inte så mycket utan bara gjorde. vi hade ett mål och det var att gömma oss. Vi satt där ett litet tag och sedan kom vi ut helskinnande. Det var en häftig upplevelse men oj var hjärtat bankade fort på en! benen var som spagetti och huvudet kunde inte tänka. Så det är ett minne för livet!


 
påvägen hem till oss på trygga gator efter vi lämnat av vännerna så hittade jag den grymmaste palm ja sett änsålänge. Så stor och ståtlig och grön den var. annars brukar palmerna vara lite mindre här men denna var en stort för sig själv .

Den natten sov jag väldigt gott för man blir trött efter ett sånt äventyr. Killarna vill göra de igen, men nääe! vettitusan där asså!

Men slutet gott, allting gott! :)


Kommentera

Publiceras ej